pages

Роздуми про переваги роботи з фотобанком

Чому серед багатьох видів роботи фотографа (весільна, сімейна, дитяча, шкільна) ми обрали роботу саме зі стоками? Так, спочатку більше затрат часу і менше дохід, ніж від одного весіля. Але згодом, коли ваше портфоліо на такому сайті як Shutterstock досягне хоча б 5000 знімків, ви можете сміливо розраховувати на дохід в $1000. При тому ви можете дозволити собі і місяць-другий відпустки, і при тому знову ж таки отримувати той дохід. До того ж з таким нестабільним курсом гривні до долару отримувати дохід в доларах завжди вигідно, погодьтесь :)
Ще один момент, який надихає нас і далі нарощувати портфоліо і працювати в цьому бізнесі - це як бінківський вклад, який ви можете навіть дітям залишити...
Чому я так багато згадую саме про Shutterstock? тому що він приноситиме вам від 60 до 80% сукупного доходу зі стоків. Якщо 1000уе, то десь 600-800 саме з Шаттера. Тому така увага :)
Щоб отримувати проценти в банку у такому обсязі, то сума депозит мала б бути:
Річний процент на депозит в долларах - в кращому випадку 12%, тобто 1% в місяць.
Нарахований процент (для прикладу) - 1000уе
Сума вкладу - 100 000уе.
Отже можна сказати, що вартість вашого портфоліо в 5000 знімків вже ось така, ви вже гривневий мільйонер :)
Так, щоб зробити таке портфоліо може знадобитись не один рік. Враховуючи, що на Шаттері відбір досить жорсткий і іноді можуть відхиляти 30-60% завантажених фото, то в запасі у вас має бути 10-15 тис. знімків. Тож робота не для лінивих, щодня від 4 до 8 годин потрібно ПРАЦЮВАТИ. Зате вдома чи в будь-якому місці світу, де є інтернет :)
На яких фотобанках можна дозаробити ті 40-20%: 123rf, Dreamstime, Depositphotos, Fotolia (в порядку росту доходу на кожному при рівній кількості фото).

Успіху вам!

P.S:Буду вдячна, якщо для реєстрації перейдете по лінках, вказаних у статті.

Немає коментарів:

Дописати коментар